Rakytník řešetlákový

Zázračná rostlina s léčivými schopnostmi

Jak si připravit domácí müsli s rakytníkem

Domácí müsli můžete připravit několika způsoby. Velmi oblíbené je sypané müsli, kdy vezmete ovesné, pšeničné nebo třeba pohankové vločky, ty opražíte na kapce oleje a smícháte se sušeným ovocem a ořechy. Takové müsli je velmi rychlé a chutné. Báječně se hodí třeba do jogurtu nebo do tvarohu. Můžete do něj použít sušené švestky, meruňky i rakytník. Stejně tak do něj můžete nalít kapku rakytníkového oleje nebo přidat lžičku rakytníkové marmelády.

 

domácí müsliDalší populární müsli je zapékané. Müsli smícháte se sladidlem - opět zde můžete použít rakytníkový džem, med, třtinový cukr nebo javorový sirup a dáte péct na pánev nebo do trouby. Vločky krásně zkaramelizují a vytvoří hrudky. Toto müsli můžete zakoupit také pod označením granola. Hodí se do jogurtu, tvarohu i do dalších mléčných výrobků. Můžete ho také jen tak mlsat večer u televize nebo ho využít při přípravě buchty nebo do koláče.