Začátek jara: jaké zdravé potraviny jsou v kurzu
Během zimy je čerstvých potravin většinou spíše nedostatek. Konzumujeme zejména luštěniny a obiloviny, které našemu tělu dodávají dostatek energie. Zima je také obdobím dováženého exotického ovoce, které našemu organismu ne vždy prospívá. Mimo něj také dojídáme podzimní zásoby jablek, ořechů a kořenové zeleniny. Jaké zdravé potraviny ale vyzkoušet s přicházejícím jarem?
Jarní potraviny na posílení imunity
Právě počátky jara jsou často obdobím chřipkových epidemií. Proti infekcím byste své tělo mělo vyzbrojit dostatkem vitamínů, minerálů a nenasycených mastných kyselin, které výrazně přispívají k jejich vstřebávání. Doma si můžete například zasít řeřichu - je bohatá na vitamín C, antioxidanty, draslík nebo hořčík. K oblíbené jarní zelenině patří také ředkvičky, kysané zelí a brambory.
Později na trzích už můžete zakoupit kedlubny, květák nebo brokolici. Nezapomínejte ani na mléčné výrobky, ryby a na Velikonoce můžete vyzkoušet i chutné a libové skopové maso.